6 Ocak 2016 Çarşamba

Peynirli Volovan



Basit börekler yapmak isterseniz size hem şık hem de çok basit bir tarif vermek istiyorum. Hazır olarak marketten alacağınız milföy hamuru ile çok şirin volovanlar yapabilirsiniz. Hafta sonu dilerseniz kendiniz için dilerseniz misafirleriniz için yapabileceğiniz bu börek için hemen tarife bir göz atmanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin. 

Malzemeler:
20 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı

İçi için:
250 gr beyaz peynir

Yapılışı:
Milföyü oda sıcaklığına getirip yumuşak olmasını sağlayın. Daha sonra tezgaha tümünü yan yana dizip, volovan kalıbının su bardağı büyüklüğündeki olanı ile 10 adedini kesin yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kalan 10 adedini de yine aynı kalıp ile kesin, daha sonra ortasını daha küçük olan kalıp ile keserek çıkarın. 
Fırın tepsisine aldığınız milföy tabanlarının üzerine bu parçaları koyun. Ortasına çatalla ezdiğiniz peyniri yerleştirdikten sonra kesilen küçük parçaları üzerine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 C önceden ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Not: Bu böreği mutlaka sıcak olarak tüketmek gerekiyor. Aksi halde lezzeti pek güzel olmuyor. Şayet misafirleriniz için yapacaksanız hazırlayıp buzdolabında bekletin. Servis yapmadan 30 dk. önce fırında pişirmeniz yeterli olacaktır. 

1 yorum: