Pazar günü alışveriş yaparken taze olarak bulduğumuz
levreği fırında sebzeli olarak denedim. Çok lezzetli ve doyurucu oldu. Sizlerde
yapmak isterseniz hemen bir balıkçıya uğrayıp akşama deneyin derim. Afiyet
olsun.
Malzemeler:
3 adet Levrek
3 adet defne yaprağı
3 adet patates
3 adet kuru soğan
1 adet limon
2-3 diş sarımsak
3 adet domates
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar zeytinyağı
Yapılışı:
Balıkları iyice yıkayıp, tuzlayın. İçlerine
1’er yaprak defne koyup, bekletin. Tepsinin tabanına halka şeklinde doğradığınız
patates ve kuru soğanları dizin. Sarımsakları dilimleyip ekleyin. Tümünü bir
miktar tuz ile tatlandırın. Balıkları patates ve soğanların üstüne koyun.
Domatesleri
4’e bölüp balıkların çevresine yerleştirin. Son olarak limon dilimlerini
yerleştirin ve zeytinyağı gezdirin. Alüminyum folyo ile tepsiyi
kapatıp, önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin. Pişmesine yakın folyoyu
kaldırarak üstünün de biraz kızarmasını sağlayın. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
ben sarmısaksız yapıyorum ama çok leziz bir tarif ellerine sağlık
YanıtlaSilgülhan ;
YanıtlaSilgörüntü süper , ellerinize sağlık