4 Nisan 2016 Pazartesi

Fırında Levrek


Pazar günü alışveriş yaparken taze olarak bulduğumuz levreği fırında sebzeli olarak denedim. Çok lezzetli ve doyurucu oldu. Sizlerde yapmak isterseniz hemen bir balıkçıya uğrayıp akşama deneyin derim. Afiyet olsun.

Malzemeler:
3 adet Levrek
3 adet defne yaprağı
3 adet patates
3 adet kuru soğan
1 adet limon
2-3 diş sarımsak
3 adet domates
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar zeytinyağı

Yapılışı:

Balıkları iyice yıkayıp, tuzlayın. İçlerine 1’er yaprak defne koyup, bekletin. Tepsinin tabanına halka şeklinde doğradığınız patates ve kuru soğanları dizin. Sarımsakları dilimleyip ekleyin. Tümünü bir miktar tuz ile tatlandırın. Balıkları patates ve soğanların üstüne koyun. 


Domatesleri 4’e bölüp balıkların çevresine yerleştirin. Son olarak limon dilimlerini yerleştirin ve zeytinyağı gezdirin. Alüminyum folyo ile tepsiyi kapatıp, önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin. Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünün de biraz kızarmasını sağlayın. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. ben sarmısaksız yapıyorum ama çok leziz bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. gülhan ;
    görüntü süper , ellerinize sağlık

    YanıtlaSil