Ramazanda iftar için farklı bir çorba ararken, minik
köfteleri ve eriştesi ile lezzetli olacağını düşündüğüm Erzincan Çorbası tarifini
buldum. Gerçekten çok güzel ve besleyici bir çorba oldu. Mutlaka sizlerde
deneyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Köftesi
için:
200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
Çorba için:
1 adet kuru soğan
1 su bardağı erişte
2,5 litre et suyu
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşık sıvı yağ
1 yemek
kaşığı nane
Yapılışı:
Öncelikle çorbanın köftelerini yapmak için bir kabın içerisinde kıyma, karabiber, kırmızı biber ve tuz konur, çok az su yarımıyla köfte yoğrulur. Minik köftecikler yapıp hazırlanır, un serpilmiş tepsiye dizilir. Tepsi hareket ettirilerek her tarafına unun dağılması sağlanır. (Bu şekilde hazırlanan köfteleri dondurucuya koyabilirsiniz.)
Kuru soğan yemeklik olarak doğranır, tereyağı ve sıvı yağ karışımında pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine et suyu ilave edilir. Et suyu kaynayınca köfteler ilave edilir. 10 dk sonra erişteler eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve yumurta sarısı blenderla karıştırılır .
Kaynayan çorbadan 2-3 kepçe kadar alınır, yoğurla karıştırılır. Yoğurt biraz ılınınca kaynayan çorbaya yavaşça eklenirken sürekli karıştırılır. Tuzu ilave edilir. Ocaktan almadan önce tereyağında eritilmiş nane ilave edilir. Ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Öncelikle çorbanın köftelerini yapmak için bir kabın içerisinde kıyma, karabiber, kırmızı biber ve tuz konur, çok az su yarımıyla köfte yoğrulur. Minik köftecikler yapıp hazırlanır, un serpilmiş tepsiye dizilir. Tepsi hareket ettirilerek her tarafına unun dağılması sağlanır. (Bu şekilde hazırlanan köfteleri dondurucuya koyabilirsiniz.)
Kuru soğan yemeklik olarak doğranır, tereyağı ve sıvı yağ karışımında pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine et suyu ilave edilir. Et suyu kaynayınca köfteler ilave edilir. 10 dk sonra erişteler eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve yumurta sarısı blenderla karıştırılır .
Kaynayan çorbadan 2-3 kepçe kadar alınır, yoğurla karıştırılır. Yoğurt biraz ılınınca kaynayan çorbaya yavaşça eklenirken sürekli karıştırılır. Tuzu ilave edilir. Ocaktan almadan önce tereyağında eritilmiş nane ilave edilir. Ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Çok güzel bir çorba��teşekkürler aylanın mutfak sırları❤️Hemen denemek istiyorum��Ramazan çorba ile güzeldir��❤️��
YanıtlaSil