Kemal paşa tatlısı en çok sevdiğim
tatlıdır. Muhallebi ile daha hafif bir tatlıya dönüşen bu tatlıyı hafta sonu
misafirlerim için yaptım ve çok beğendiler. Umarım sizde beğenirsiniz.
Malzemeler:
1 paket Kemalpaşa tatlısı
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Muhallebi
için:
1 lt süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket şekerli vanilya
200 gr labne peyniri
Yapılışı:
Öncelikle Kemalpaşa
tatlısını yapmak için şeker ve su yayvan bir tencereye konur ve kaynatılır.
Şerbet kıvam alınca kuru tatlılar şerbete atılır ve her bir iki katı olana kadar
pişirilir. Daha sonra şerbetten çıkarılarak borcam tepsiye sıra sıra dizilir.
Diğer tarafta krema için süt, un, nişasta ve şeker iyice karıştırılır ocağa konup,
karıştırarak pişirilir.
Soğuması için bekletilir. Krema soğuduktan sonra vanilya ve labne peyniri konur ve mikser ile çırpılır. Tatlının üzeri muhallebi ile kaplanır. Son olarak hindistan cevizi ile kaplanır. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Dilim dilim keserek servis yapılır. Afiyet Olsun
Soğuması için bekletilir. Krema soğuduktan sonra vanilya ve labne peyniri konur ve mikser ile çırpılır. Tatlının üzeri muhallebi ile kaplanır. Son olarak hindistan cevizi ile kaplanır. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Dilim dilim keserek servis yapılır. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder