Bugün sizlere herkesin bildiği ama farklı şekillerde yaptığı bir börek
tarifi vermek istiyorum. Bu tarifi mutlaka deneyin çok beğeneceksiniz. Çıtır
çıtır oluyor. Afiyet ve sağlıkla kalın.
Malzemeler :
4 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
İçi için:
200 gr lor peyniri veya beyaz peynir
½ demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
İç malzemeyi hazırlamak için lor peynir bir kaseye koyun. Maydanozu ince
ince doğranyıp ilave edin. Son olarak yumurta sarısını da ilave edilerek
karıştırın. Başka bir kabın içerisinde böreğin sosu için süt, yumurta ve sıvıyağı
karıştırın. Yufkayı tezgaha serin ve hazırladığınız sosu 2-3 çorba kaşığı
yufkanın üzerine döküp, her tarafını ıslatın. İkinci yufkayı sos sürülen yufkanın üzerine yerleştirin. Tekrar sos karışımından sürün. Daha sonra yufkayı önce ortadan ikiye, daha
sonra da üç parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.
Kestiğiniz uzun
şeritlerin uç kısımlarına peynirli karışımdan koyup muska (üçgen) şekilde
sarın. Tüm kesilen yufkalar bitene kadar devam edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın
tepsisine dizin. Kalan iki yufkayı da yine aynı şekilde hazırlayarak bitirin. Son
olarak üzerine kalan sos karışımından sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış
185 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder