Kış hazırlıkları son sürat devam ediyor. Hiç vakit kaybetmeden sebzeler
taze taze bulunurken mevsiminde hazırlıkları tamamlamak lazım. Bende bu aralar
hiç boş durmuyorum. Bir taraftan kurutmalar yaparken bir taraftan da sebzeleri
dondurucuya kaldırıyorum. Belki hazırlarken çok yoruluyorum ama kışın hem
sağlıklı besleniyoruz, hem de pişirmeye hazır olan bu sebzeler beni çok
rahatlatıyor. Umarım sizlerde birkaç tane yapıp denersiniz. Sağlıkla tüketmeniz
dileğiyle afiyet olsun.
Malzemeler :
1,5 kg domates
2 kg yeşil fasulye
Yapılışı :
Yeşil fasulyelerin uç kısımlarını
temizleyip daha sonra bol su ile yıkayın. Daha sonra yarısını bıçak ile
uzunlamasına ortadan ikiye, daha sonra da tekrar yanlamasına ikiye kesin. Bu
şekilde hazırladığınız yeşil fasulyeyi kışın kıyma ile pişirirseniz çok lezzetli
olur. Diğer yarısını da fasulyenin boyutuna göre ikiye veya üçe kırarak
hazırlayın. Bu şekilde hazırladığımız fasulyeyi de parça etli olarak pişirmek
için hazırlıyoruz. İki çeşit olarak hazırlanan fasulyeler bir kenarda beklerken,
domatesleri dilerseniz robottan, dilerseniz küp küp doğrayarak tencereye koyun ve ocakta özleşene kadar pişirin.
İki ayrı
tencereye sosu paylaştırıp, fasulyeleri ilave edin. 10-15 dk arasında
fasulyeleri karıştırarak kendi buharında kavurun. Fasulyenin rengi solduktan sonra ocaktan alın.
Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine 1 yemeklik olacak şekilde
doldurup, meşrubat pipeti yardımıyla havasını alın poşetlerin ağzını sıkıca
kapatın. Bu şekilde derin dondurucuya kaldırın.
Not: Kışın bu hazırladığınız fasulyeleri
buzları çözülmeden direk hazırladığınız yemek karışımına ekleyip sıcak su
kullanarak pişirin. Dondurucudan çıkardığınız sebzeleri hemen kullanmanız hem
yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlar, hem de bakteri ürememesini sağlar. Bu
hususa mutlaka özen gösterin. Sağlıkla tüketin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder