25 Ağustos 2016 Perşembe

Kışlık Yeşil Fasulye

Kış hazırlıkları son sürat devam ediyor. Hiç vakit kaybetmeden sebzeler taze taze bulunurken mevsiminde hazırlıkları tamamlamak lazım. Bende bu aralar hiç boş durmuyorum. Bir taraftan kurutmalar yaparken bir taraftan da sebzeleri dondurucuya kaldırıyorum. Belki hazırlarken çok yoruluyorum ama kışın hem sağlıklı besleniyoruz, hem de pişirmeye hazır olan bu sebzeler beni çok rahatlatıyor. Umarım sizlerde birkaç tane yapıp denersiniz. Sağlıkla tüketmeniz dileğiyle afiyet olsun. 

Malzemeler :
1,5 kg domates
2 kg yeşil fasulye

Yapılışı :
Yeşil fasulyelerin uç kısımlarını temizleyip daha sonra bol su ile yıkayın. Daha sonra yarısını bıçak ile uzunlamasına ortadan ikiye, daha sonra da tekrar yanlamasına ikiye kesin. Bu şekilde hazırladığınız yeşil fasulyeyi kışın kıyma ile pişirirseniz çok lezzetli olur. Diğer yarısını da fasulyenin boyutuna göre ikiye veya üçe kırarak hazırlayın. Bu şekilde hazırladığımız fasulyeyi de parça etli olarak pişirmek için hazırlıyoruz. İki çeşit olarak hazırlanan fasulyeler bir kenarda beklerken, domatesleri dilerseniz robottan, dilerseniz küp küp doğrayarak tencereye koyun ve ocakta özleşene kadar pişirin.

 
İki ayrı tencereye sosu paylaştırıp, fasulyeleri ilave edin. 10-15 dk arasında fasulyeleri karıştırarak kendi buharında kavurun. Fasulyenin rengi solduktan sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine  1 yemeklik olacak şekilde doldurup, meşrubat pipeti yardımıyla havasını alın poşetlerin ağzını sıkıca kapatın. Bu şekilde derin dondurucuya kaldırın.

Not: Kışın bu hazırladığınız fasulyeleri buzları çözülmeden direk hazırladığınız yemek karışımına ekleyip sıcak su kullanarak pişirin. Dondurucudan çıkardığınız sebzeleri hemen kullanmanız hem yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlar, hem de bakteri ürememesini sağlar. Bu hususa mutlaka özen gösterin. Sağlıkla tüketin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder