25 Ağustos 2016 Perşembe

Kavun Sorbe



Sorbe yumurta ve süt olmadan, sadece meyve suyu ve meyve püresiyle yapılan soğuk tatlıların adıdır.
Dondurmadan çok daha hafif ve bence kesinlikle çok daha lezzetli olan bu tatlıyı ilk olarak İstanbul’da Yaşar Usta’da yemiştim. Hepsi birbirinden lezzetli sorbeleri mutlaka sizlerde denemelisiniz. Geçen gün aldığımız kavun çok tatlı olmayınca hemen aklıma gelen sorbe yapmak geldi. Gayet de güzel oldu. Sizlerde denemek isterseniz hadi hiç beklemeden deneyin derim.

Malzemeler :
1 adet orta boy kavun
2 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı su

Yapılışı :

Kavunu küçük parçalar halinde doğrayıp, dondurucuda buz haline getirin. Daha sonra mutfak robotuna koyun ve püre haline getirin. Bu işlem biraz makineyi zorlayabilir. Şayet robotunuzun buz parçalama özelliği yoksa biraz bekletmeniz de fayda olacaktır. 
Tüm kavun püre haline geldikten sonra içerisine bal ve suyu ilave edip, tekrar dondurucuya koyun. Daha sonra dondurma kaselerine koyup sorbenizi servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder