19 Ağustos 2016 Cuma

Kızılcık Marmeletı

 
Her yıl az da olsa kızılcık marmelatı yapıp, evde bulundururum. Çünkü kızılcık ekşi tadı ile benim en çok sevdiğim reçeller arasındadır. Biraz zahmetli olsa da yılda bir defa bu lezzet için değer diye düşünüyorum. Umarım sizler de aileniz için bu şifa dolu marmelatı yapıp yersiniz. Sağlık ve afiyetle yemeniz dileğiyle :)

Malzemeler:
1 kg kızılcık
2 su bardağı su
2 su bardağı + 1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Kızılcıkları yıkayıp, suyunu süzün. Bir tencereye yerleştirdiğiniz kızılcıkların üzerine ölçülü suyunu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kızılcıklar iyice yumuşayınca ocaktan alın ve tel süzgece aktarın hemen altına da bir tencere yerleştirin. Kaşıkla bastırarak tüm kızılcığı ezin. Çekirdekleri süzgeç de kalana kadar ezin. Tencereye biriken kızılcıkların üzerine şekerini serpin ve tekrar ocağa koyun. 
 
Tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye başlayın. Bu arada tereyağını da ilave edip, şeker eriyince kadar ara ara karıştırın. Kıvam almaya başlayınca üzerine limon suyunu döküp, 1-2 dk. sonra ocaktan alın. Kıvamını kontrol etmek için buzdolabında soğuttuğunuz çay tabağına 1 damla damlatın. Eğer kolayca akmıyorsa kıvamı olmuş demektir. Cam kavanozlara  boşaltın ve soğumasını bekleyin. Daha sonra kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder