Her yıl az da olsa kızılcık marmelatı
yapıp, evde bulundururum. Çünkü kızılcık ekşi tadı ile benim en çok sevdiğim
reçeller arasındadır. Biraz zahmetli olsa da yılda bir defa bu lezzet için
değer diye düşünüyorum. Umarım sizler de aileniz için bu şifa dolu marmelatı
yapıp yersiniz. Sağlık ve afiyetle yemeniz dileğiyle :)
Malzemeler:
1 kg kızılcık
2 su bardağı su
2 su bardağı + 1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Kızılcıkları yıkayıp,
suyunu süzün. Bir tencereye yerleştirdiğiniz kızılcıkların üzerine ölçülü
suyunu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kızılcıklar iyice yumuşayınca
ocaktan alın ve tel süzgece aktarın hemen altına da bir tencere yerleştirin.
Kaşıkla bastırarak tüm kızılcığı ezin. Çekirdekleri süzgeç de kalana kadar
ezin. Tencereye biriken kızılcıkların üzerine şekerini serpin ve tekrar
ocağa koyun.
Tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye başlayın. Bu arada
tereyağını da ilave edip, şeker eriyince kadar ara ara karıştırın. Kıvam almaya
başlayınca üzerine limon suyunu döküp, 1-2 dk. sonra ocaktan alın. Kıvamını
kontrol etmek için buzdolabında soğuttuğunuz çay tabağına 1 damla damlatın.
Eğer kolayca akmıyorsa kıvamı olmuş demektir. Cam kavanozlara boşaltın ve soğumasını bekleyin. Daha sonra
kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder