16 Ocak 2017 Pazartesi

Kremalı Patates


Bugün sizler ile et yemeklerinin yanında rahatlıkla ikram edebileceğiniz kremalı patatesi paylaşmak istiyorum. Kolay ve çok pratik bu tarifi çok beğeneceğinizi umuyorum.

Malzemeler:
6 adet orta boy patates
1 kutu krema (200 ml)
2 diş sarımsak
Tuz ve zeytinyağı

Yapılışı: 
Patatesleri ve sarımsakları soyun . Patatesleri ince halkalar halinde doğrayın. Fırın kabınızı sarımsak ile iyice ovun. Patatesleri  tuzlayıp, zeytinyağı gezdirin ve karıştırın.
 
Daha sonra patatesleri düzgün bir sıra halinde yayın. Son olarak kremayı üzerinde gezdirin. 180 C önceden ısıtılmış fırında patatesler kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


1 yorum: