Bu tarifimi özellikle rejim yapanlar çok beğenecekler. Hatta karnabahar sevmeyenler için mükemmel bir tarif. Siz söylemezseniz kimsenin farkına varamayacağı lezzetli bu kısırı mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Lezzetli olduğu kadar, bir o kadar da sağlıklı bir kısır. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ demet maydanoz
Arzu edildiği miktarda kimyon, nane, pulbiber, karabiber
ve tuz
½ Limon veya nar ekşisi
1 adet kıvırcık
Yapılışı:
Karnabaharın çiçek kısımlarını yıkayıp
süzün. Ardından robotta bulgur inceliğinde çekin. (Robot yoksa
rendeleyebilirsiniz.) Kuru soğanı da robotta yemeklik olarak geçirin ve tencerede
zeytinyağı ile birlikte kavurun. Daha sonra domates ve biber salçasını ilave
edip kavurun. Salça kokusu çıkınca baharatlarını da ilave edin.
Ardından karnabaharı koyup hafif yumuşayıncaya kadar kavurup pişmesini bekleyin. Pişince altını kapatıp, ilk sıcağı çıkınca tuzunu ve ince doğranmış maydonozu ilave edip karıştırın. Ekşisi için limon veya nar ekşisi ilave edip servis tabağına koyun. Kıvırcık ile birlikte servis yapın.
Ardından karnabaharı koyup hafif yumuşayıncaya kadar kavurup pişmesini bekleyin. Pişince altını kapatıp, ilk sıcağı çıkınca tuzunu ve ince doğranmış maydonozu ilave edip karıştırın. Ekşisi için limon veya nar ekşisi ilave edip servis tabağına koyun. Kıvırcık ile birlikte servis yapın.
Not: Normal kısırdan hiç bir farkı
olmadığını göreceksiniz, hatta daha lezzetli olacağına garanti veririm. Ben servis resmini bile çekemeden kısır bitti gitti. Bir sonra ki sefere inşallah fiyakalı bir resim koyarım inşallah.Afiyet
olsun.
Fikir çok hoşuma gitti. Denedim içinde karnabahar olduğu hiç belli olmuyor.Muhakkak denemelisiniz.
YanıtlaSil