27 Şubat 2017 Pazartesi

Nişastalı Çıtır Börek


Arkadaşlarım için denediğim pırasalı börek hepsinden tam not aldı. Hem çıtır çıtır hem lezzetli bir börek istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Artık hiç vaz geçemeyeceksiniz. Benden söylemesi. Afiyet olsun.

Malzemeler:
3 adet yufka
125 gram eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
½ kg pırasa
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Az miktarda kırmızı biber ve tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Böreğin içini hazırlamak için pırasaları temizleyip ince ince kıyın. Uygun büyüklükte bir tava içine zeytinyağını koyup, kıymayı kavurun. Kavrulan kıymanın içine doğradığınız pırasayı ekleyin. (Ben kavrulmuş kıyma koyduğum için önce pırasayı kavurup, daha sonra kıymayı ilave ettim) Kavurmaya devam edin. Pırasa kavrulduktan sonra biber salçasını ve domates salçasını ilave edin. Tuz ve biberini de ilave edip, soğuması için bekletin. Yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritip, içine sirke ilave edin. 
Tezgah üzerine yufkanın birini serin, üzerine eritilmiş tereyağlı karışımdan dökün ve yayın. 1 yemek kaşığı kadar nişastayı serpiştirin. Üzerine ikinci yufkayı koyun. Aynı işlemi tekrarlayın. Son kalan yufkayı da aynı şekilde serip yağladıktan sonra yufkanın her iki ucuna pırasalı içi paylaştırarak koyun. İki taraftan rulo şeklinde katlayıp, ortadan 2 ye kesin. Bu şekilde 2 adet rulo böreğiniz olacak. Bu şekildeyken üçgen şekli vererek kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, dilerseniz susam da serperek 180 C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder