20 Aralık 2017 Çarşamba

Biberli Çubuk Kraker


Farklı bir lezzet arayanlar için vazgeçilmeyecek bir lezzet diyebilirim. Kıtır kıtır hafif acı bu çubukları tüm sevdikleriniz için yapabilirsiniz.

Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1paket kabartma tozu
4 su bardağı un
½ yeşil ve kırmızı dolmalık biber veya
1 adet sivri ve kırmızıbiber
1 tutam dereotu

Üzeri için:
Susam

Yapılışı:
Genişçe bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvıyağ, yumurta sarısı, sirke, toz şeker, tuz ve şeker alınıp karıştırılır. Biberler ve dereotu da ince ince doğranır ilave edilir. Daha sonra azar azar un ve kabartma tozu atılarak hamur toparlanır. 

10 dk. dinlenen hamur 2 parça yağlı kağıt arasına alınır ve merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır. Daha sonra ince çubuklar şeklinde kesilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta akı sürülür. 

Susam serpilerek 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartıldıktan sonra soğuması beklenir. Servis tabağına dizilir ve servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder