Farklı bir lezzet arayanlar için vazgeçilmeyecek bir
lezzet diyebilirim. Kıtır kıtır hafif acı bu çubukları tüm sevdikleriniz için
yapabilirsiniz.
Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1paket kabartma tozu
4 su bardağı un
½ yeşil ve kırmızı dolmalık biber veya
1 adet sivri ve kırmızıbiber
1 tutam dereotu
Üzeri
için:
Susam
Yapılışı:
Genişçe bir kabın
içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvıyağ, yumurta sarısı, sirke, toz
şeker, tuz ve şeker alınıp karıştırılır. Biberler ve dereotu da ince ince
doğranır ilave edilir. Daha sonra azar azar un ve kabartma tozu atılarak hamur
toparlanır.
10 dk. dinlenen hamur 2 parça yağlı kağıt arasına alınır ve
merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır. Daha sonra ince çubuklar şeklinde
kesilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta akı
sürülür.
Susam serpilerek 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından
çıkartıldıktan sonra soğuması beklenir. Servis tabağına dizilir ve servis
yapılır.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder