4 Aralık 2017 Pazartesi

Muhallebili Kadayıf


Birçok kişi tarafından yapılan bu sütlü tatlıyı birkaç tarif ile denedim. Ama en çok bu tarifi daha lezzetli bulduğum için sizlerle paylaşıyorum. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
250 gr pakette kavrulmuş veya pişmemiş kadayıf
3 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebi için:
1 lt süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker

Krema için:
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt

Yapılışı:
Kadayıfınız çiğ kavrulmamış ise öncelikle dondurucuya koyup donmasını sağlayın. Daha sonra çıkarıp küçük parçalar halinde kırın. Bu şekilde kadayıf daha çabuk parçalanıyor. Tereyağını eritip kadayıfı kavurun. Tam olarak kavrulduktan sonra şeker ile birlikte cevizini de katıp ocaktan indirin. Diğer yanda muhallebi için derin bir tencereye un ve şekeri koyup karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek topak kalmayana kadar karıştırın. Ocakta devamlı karıştırarak muhallebiyi pişirin. 


Muhallebi soğurken toz krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Daha sonra krem şanti karışımını muhallebi ile birlikte 5-10 dk. kadar mikser ile çırpın. Dikdörtgen veya kare borcama önce kadayıfın yarısını koyup döşeyin. Üzerine ince tabaka halinde muhallebiyi yayın. Son olarak kalan kadayıfın tamamını muhallebinin üzerine kaplayın. Buzdolabında soğumaya bırakılır.  2-3 saat sonra kare kare kesilerek ikram edilir.


Not: Mümkünse bu tatlıyı 1 gün önceden hazırlamanızda yarar vardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder