7 Mayıs 2018 Pazartesi

Doğal Elma Sirkesi



Sağlığımız için çok faydalı olduğunu düşündüğüm elma sirkesini yaklaşık 6 ay önce hazırlamıştım. Ancak bir türlü istediğim mantar küfü yoğunlaşmadığı için süzmemiştim. Nihayet mayam tam anlamıyla oluştu. Artık daha sonra yapacağım sirke için herhangi bir ilaveye ihtiyacım kalmadı. Sizlerde yapmak isterseniz biraz sabır ile beklemeniz gerekecek. Tarif benden yapmak ise sizden kolaylıklar dilerim. Sabır ile koruk elma sirkesi olurmuş :) 

Malzemeler:

10 adet doğal elma

2 litre temiz su


5-6 adet nohut


1/2 çay bardağı doğal elma sirkesi


1 tatlı kaşığı şeker


1 tatlı kaşığı kaya tuzu


2 litrelik cam kavanoz veya bir kap
Yapılışı:

Elmaları çok iyi bir şekilde yıkayıp, sap ve çekirdeklerini ayıklayın. Daha sonra dörde bölerek cam kavanozun içine atın. Daha sonra suyun içerisine şekeri, tuzu, sirkeyi koyup karıştırın. Nohutları da kavanoza koyduktan sonra suyun tamamını kavanoza boşaltın. Üzerine bir tülbent konup serin ve ışık almayan bir yere koyun. 



 

İlk günler her gün, daha sonra ki haftalarda ise haftada bir karıştırın. Bu tür sirkenin oluşması için en az iki ay süre gerekmektedir. Sirke hazır olunca içerisinde bir tabaka mantar küfü oluşacaktır. Buda normal bir durumdur. Bu tabaka bir maya tabakasıdır. Bu maya tabakasıyla; daha sonra sirke koymadan diğer yapacağınız elma sirkesini mayalandırabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder