Bu harika yemeğin saraylara kadar uzanan bir hikayesi varmış. Sizde
misafirlerinize saray lezzeti sunmak isterseniz bu tarifi kaçırmayın. Gerçekten
çok lezzetli oldu. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Malzemeler:
Eti
için:
750 gr kuşbaşı dana eti
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
2 adet defneyaprağı
Tuz
Beğendisi
için:
8 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı dolusu un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
3 su bardağı süt
1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları
yıkayıp birkaç yerinden bıçakla delip fırının ızgarasında közleyin. Daha sonra
biraz soğutup kabuklarını temizleyin ve iri iri doğrayın. Diğer yandan etleri orta
boy bir tencereye alın ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyu azalmasına yakın sıvı yağı ilave edin. Daha sonra yemeklik doğranmış olan soğanı ve defne yaprağını ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanların
üzerine salçayı ilave edip, kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Üzerine sıcak suyu
ilave ederek karıştırın ve tuzunu da ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar orta
ateşte pişirin. (Et dana eti olduğu için bu aşamada kolay ve çabuk pişmesi için
düdüklü tencerede kullanabilirsiniz.) Beğendiyi hazırlamak için tencereye tereyağını alıp eritin ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavurduğunuz una
sütü azar azar ekleyerek çırpma teliyle çırpın. Kıvam alan beşamel sosa biraz
karabiber ve tuz ilave edin. Daha sonra doğramış olduğunuz patlıcanları ekleyin
ve karıştırmaya devam edin. Ocaktan aldığınız sıcak karışıma rendelemiş
olduğunuz kaşar peyniri ilave edin, eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan
alın. Servis için beğendiyi tabağa alın, üzerine pişirdiğiniz etleri koyarak
servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder