24 Mayıs 2018 Perşembe

Hünkar Beğendi



Bu harika yemeğin saraylara kadar uzanan bir hikayesi varmış. Sizde misafirlerinize saray lezzeti sunmak isterseniz bu tarifi kaçırmayın. Gerçekten çok lezzetli oldu. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.

Malzemeler:
Eti için:
750 gr kuşbaşı dana eti
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
2 adet defneyaprağı
Tuz

Beğendisi için:
8 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı dolusu un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
3 su bardağı süt
1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları yıkayıp birkaç yerinden bıçakla delip fırının ızgarasında közleyin. Daha sonra biraz soğutup kabuklarını temizleyin ve iri iri doğrayın. Diğer yandan etleri orta boy bir tencereye alın ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyu azalmasına yakın sıvı yağı ilave edin. Daha sonra yemeklik doğranmış olan soğanı ve defne yaprağını ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanların üzerine salçayı ilave edip, kokusu çıkıncaya kadar kavurun. 


Üzerine sıcak suyu ilave ederek karıştırın ve tuzunu da ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. (Et dana eti olduğu için bu aşamada kolay ve çabuk pişmesi için düdüklü tencerede kullanabilirsiniz.) Beğendiyi hazırlamak için tencereye tereyağını alıp eritin ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavurduğunuz una sütü azar azar ekleyerek çırpma teliyle çırpın. Kıvam alan beşamel sosa biraz karabiber ve tuz ilave edin. Daha sonra doğramış olduğunuz patlıcanları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ocaktan aldığınız sıcak karışıma rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri ilave edin, eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Servis için beğendiyi tabağa alın, üzerine pişirdiğiniz etleri koyarak servis yapın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder