Maş fasulyesinin anavatanı Hindistan’dır. Ülkemizde çok fazla bilinmese de
içerisinde fazlasıyla lif bulunan bir besindir. Bu nedenle fazlaca tüketmekte
fayda vardır. Magnezyum açısından da zengin olan maş fasulyesi özellikle diyet
yapanların en seveceği bir salatadır. Yapımı da bir o kadar kolay olan Maş
Fasulyesi salatasının tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyetler olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı maş fasulyesi
1 kutu konserve mısır
1 adet kuru soğan veya 4 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet nar tanesi
Sos
için:
½ çay barağı
zeytinyağı
2 yemek
kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Maş fasulyesini bir gece önce suda bekletip suyunu döktün ve yeniden su
koyup diri kalacak şekilde yumuşayana kadar haşlayın. Düdüklü ile 5-10 dk. Tencerede 30 dk. kadar
haşlamak yeterli olacaktır. Narı ayıklayıp tane tane yapın.
Daha sonra
sırasıyla yeşillikleri ince ince doğrayın. Mısır ve kuru soğanı da koyun.
Soğumuş olan maş fasulyesinin üzerine yerleştirin. Sosunu ayrı bir kabın
içerisinde karıştırın. Servis yapmadan önce döküp karıştırın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder