22 Kasım 2018 Perşembe

Maş Fasulyesi Salatası




Maş fasulyesinin anavatanı Hindistan’dır. Ülkemizde çok fazla bilinmese de içerisinde fazlasıyla lif bulunan bir besindir. Bu nedenle fazlaca tüketmekte fayda vardır. Magnezyum açısından da zengin olan maş fasulyesi özellikle diyet yapanların en seveceği bir salatadır. Yapımı da bir o kadar kolay olan Maş Fasulyesi salatasının tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyetler olsun.

Malzemeler:
1 su bardağı maş fasulyesi
1 kutu konserve mısır

1  adet kuru soğan veya 4 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet nar tanesi
     Sos için:
    ½ çay barağı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı nar ekşisi
     1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Maş fasulyesini bir gece önce suda bekletip suyunu döktün ve yeniden su koyup diri kalacak şekilde yumuşayana kadar haşlayın.  Düdüklü ile 5-10 dk. Tencerede 30 dk. kadar haşlamak yeterli olacaktır. Narı ayıklayıp tane tane yapın. 
Daha sonra sırasıyla yeşillikleri ince ince doğrayın. Mısır ve kuru soğanı da koyun. Soğumuş olan maş fasulyesinin üzerine yerleştirin. Sosunu ayrı bir kabın içerisinde karıştırın. Servis yapmadan önce döküp karıştırın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder