Sevgili Nurgül hanımın daha önce yapıp kızımın çok beğendiği kısır tarifini bu hafta sonu denedim. Lezzeti çiğ köfteyi daha çok çağrıştıran farklı bir kısır oldu. Herkes çok beğendi. Sizlerde bu tadı denemek için fazla vakit geçirmeden hemen deneyin derim. Lezzetine inanamayacaksınız. Tarif için teşekkürler Nurgül hanım. Sizlere de afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı ince esmer köftelik bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı nar ekşisi
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 su barağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Tuz, kırmızı biber, isot biber, karabiber, tarçın, kimyon
(baharat ölçüleri damak tadınıza göre kendiniz koyabilirsiniz. Ancak 1 tatlı kaşığı hepsi için yeterli bir ölçüdür. )
6 adet yeşil soğan
1/2 çay bardağı nar ekşisi
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 su barağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Tuz, kırmızı biber, isot biber, karabiber, tarçın, kimyon
(baharat ölçüleri damak tadınıza göre kendiniz koyabilirsiniz. Ancak 1 tatlı kaşığı hepsi için yeterli bir ölçüdür. )
6 adet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1,5 litre sıcak su (bulguru ıslatmak için)
Yapılışı:
Bulgur bir kabın içerisine alınır ve üzerine kaynar su konup, bir kenarda bekletilir. Cam bir kavanoz içerisine rondoda ince kıyılmış kuru soğan, salçalar zeytinyağı, nar ekşisi, dövülmüş sarımsak, limon suyu, ceviz, susam çörek otu, tuz, kırmızı biber, isot, karabiber, tarçın konur ve güzelce karıştırılır. Bu karışımı dilerseniz çok önce hazırlayıp dolapta bekletebilirsiniz.
Bulgur tane tane olmuş ve suyu tam olarak çekmişse bu hazırlanan iç malzemeler karıştırılır ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğurulur. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğan da ilave edilerek yoğurulur ve servis tabağına alınır. Üzerine domates dilimleri ve yeşilliklerle süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Bulgur bir kabın içerisine alınır ve üzerine kaynar su konup, bir kenarda bekletilir. Cam bir kavanoz içerisine rondoda ince kıyılmış kuru soğan, salçalar zeytinyağı, nar ekşisi, dövülmüş sarımsak, limon suyu, ceviz, susam çörek otu, tuz, kırmızı biber, isot, karabiber, tarçın konur ve güzelce karıştırılır. Bu karışımı dilerseniz çok önce hazırlayıp dolapta bekletebilirsiniz.
Bulgur tane tane olmuş ve suyu tam olarak çekmişse bu hazırlanan iç malzemeler karıştırılır ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğurulur. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğan da ilave edilerek yoğurulur ve servis tabağına alınır. Üzerine domates dilimleri ve yeşilliklerle süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder