Daha öncede birçok kez elmalı pasta tarifleri denedim. Onlarda en az bu kadar güzel olmuştu. Bu tarifi de sevgili arkadaşım Buket'ten aldım ve hemen denemek istedim. Bu tarifin içinde yer alan nişasta, kurabiyeye güzel bir çıtırdı verdi. Misafirlerim tarafından da çok beğenildi. Bence siz de bir kez denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun. Buket'cim tarif için teşekkürler.
Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ (fındık veya ayçiçek yağı)
1 dolu çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
1 dolu yemek kaşığı nişasta (hangisi varsa)
3 veya 3,5 su bardağı un
İçi için:
4 adet elma
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Bir kabın içerisinde oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, ve pudra şekeri karıştırılır. Daha sonra kabartma tozu, nişasta ve un azar azar ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Daha sonra hamur buzdolabına konularak 15 dk. dinlendirilir. İç malzemesi için elmanın kabukları soyulur ve rendelenir. Üzerine şeker ve tarçın ilave edilerek pişirilir. Daha sonra üzerine ceviz rendesi ilave edilir. Şayet ceviz yoksa koymaya bilirsiniz. Hamur buzdolabından alınır ve tezgah üzerinde un yardımıyla merdane ile açılır.
Kenarları çiçek desenli kalıpla yuvarlak kesilir. Hamur parçalarının yarısına elmalı harç konup diğer yarısı üzerine kapatılır. Hafif bastırılarak birbirine yapışması sağlanır. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tüm hamurlar bitene kadar bu işleme devam edilir. Son olarak önceden ısıtılmış 175 C fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
elmalı pastaya bayılıyorum çok güzel
YanıtlaSil