İnci pastanesinde yiyip bayıldığım ayva lokumunu daha önce denedim ama tam istediğim gibi yapamamıştım. Ama azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz bu defa başardım. Meğer suyunu kavurarak çektirmek gerekliymiş. Tabi hemen sizlerle paylaşıyorum. Ayva sevenler buyursunlar çok güzel çok hafif bayılacaksınız bu lezzete. :) Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet orta boy ayva
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 adet çubuk tarçın
Yapılışı:
Öncelikle ayvalar yıkanıp, kabukları incecik soyulur. Daha sonra dilediğiniz büyüklükte parçalara ayrılır. Üzerine ayvanın kendi çekirdekleri ile birlikte şeker, su, kabuk tarçın ilave edilerek düdüklü tencerede 5 dk pişirilir. Düdüklü yoksa tencerede de pişirebilirsiniz ama suyunu çok az fazlalaştırmanız gerekebilir. Düdüklünün havasını alıp açtıktan sonra üzerinden kabuk tarçını ve ayva çekirdeklerini alıp blender ile püre haline getirin. Daha sonra yapışmaz bir tavaya alıp ocakta suyunu çekene kadar kavurun. Ayva püresinin hem azaldığını hemde iyice katılaştığını göreceksiniz. Bu aşamada ocaktan alıp bir cam kabın içine soğumasını bekleyin. Daha sonra buzdolabına alıp soğutun. Dilerseniz uzun dikdörtgen ya da kare küp şeklinde kesip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder