Ağzınıza layık bir kek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Hafif sıcakken daha da bir lezzetli olan kare kalıpta yaptım. Siz dilediğiniz başka bir kalıpta da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su baradğı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı iç antep fıstığı
Yapılışı:
Öncelikle kek kalıbı katı yağ ile yağlanıp unlanır. Daha sonra oda sıcaklığındaki yumurtalar şeker ile yoğurt kıvamında çırpılır. Ardından süt, sıvıyağ ve vanilya ilave edilip hafif çırpılır. Elenmiş un ile birlikte kabertma tozu da atılır ve karıştırılır. Son olarak antep fıstığını yarısı keke ilave edilir ve karıştırılır.
Kek karışımı kalıba konup üzerine kalan fıstıklar dökülür. Önceden 160 ºC de ısıtılmış fırında 15 dk. pişrilir. Kek kabardıktan sonra fırın 175 ºC ye getirilir. Tam olarak kızardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması beklenir ve kalıptan çıkarılır. Soğuduktan sonra dilim dilim kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Kek karışımı kalıba konup üzerine kalan fıstıklar dökülür. Önceden 160 ºC de ısıtılmış fırında 15 dk. pişrilir. Kek kabardıktan sonra fırın 175 ºC ye getirilir. Tam olarak kızardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması beklenir ve kalıptan çıkarılır. Soğuduktan sonra dilim dilim kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder