Geçen yaz pastalarda kullanmak için çekirdeklerini çıkarıp dondurucuya koyduğum vişneleri görünce aklıma vişneli kek yapmak geldi. O kadar güzel oldu ki kek 2. gün bitti. Sizlerde denemek isterseniz aklınızda bulunsun istedim. Vişneniz varsa hemen yada daha sonra denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Kek için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 kase çekirdeksiz vişne
Yapılışı:
Öncelikle kek kalıbınızı margarin ile yağlayıp unlayın. Aksi halde kekinizi rahat çıkaramazsınız. Ayrıca ön hazırlık olarak fırınınızıda 165 ºC ye getirerek ısınmasını sağlayın. Daha sonra genişçe bir kabın içerisine yumurtaları kırıp, şeker ile çırpın. Yoğurt kıvamına geldikten sonra süt, sıvıyağ ve vanilyayı ilave edip, düşük ayarda çırpmaya devam edin.
Son olarak elenen un ve kabartma tozunu da katarak akıcı kıvamda bir kek karışımı yapın. Kek kalıbınıza dökün ve üzerine vişneleri yerleştirin.
Önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyup kabarana kadar 165 ºC de daha sonra 175 ºC ye getirerek üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyup kabarana kadar 165 ºC de daha sonra 175 ºC ye getirerek üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder