26 Haziran 2015 Cuma

Arap Kurabiyesi


Un kurabiyesi sevenler için değişik bir tarif daha. Adı gibi içersine konulan malzemeleri de değişik olan bu kurabiye tarifini amcamın kızı Derya'dan almıştım.  Ama siz siz olun yerken mutlaka dikkat edin. Ağızda hemen dağıldığı için birden genzinize kaçabilir. Ama lezzeti de bir o kadar güzel. Mutlaka deneyin. Unutmadan tarif için teşekkürler Derya'cım.  
Malzemeler:
125 gr margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet haşlanmış yumurta sarısı
3-3,5 su baradağı un
1 paket vanilya
Kaplamak için:
1/2 su bardağı nesquik
1/2 su bardağı kakao
1/2 su bardağı pudra şekeri (ben toz şeker kullandım)
Yapılışı:
Yumurta haşlandıktan sonra sarıları parçalanmadan ayrılır ve karıştırma kabına konulur. Daha sonra oda sıcaklığındaki margarin ve zeytinyağı ile birlikte karıştırılır . Un bardak bardak ilave edilerek ele yapışmayacak kıvama getirilir. Daha sonra minik toplar yaparak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir. Önceden ısıtılmış 175 °C fırında üzerleri hafif çatyalana kadar ve beyaz kalacak şekilde pişirilir.

Kurabiyeler fırında iken kaplama malzemeleri de elekten geçirilerek birbirine karıştırılır. Kurabiyeler sıcakken bu karışıma dikkatlice parçalanmadan konularak her tarafı kaplanır ve servis tabağına dizilir.

Bu kurabiye çok çabuk dağılabilen bir kurabiye olduğundan elinize alırken dikkatli olmakta fayda vardır. Yoksa hemen un gibi dağılabilir. Kalan kaplama malzemesini de üzerine döküp soğuması için beklenir. Daha sonra birer lokma şeklinde yenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder