26 Haziran 2015 Cuma

UN KURABIYESI


Sanırım biri bana en çok sevdiğiniz kurabiye nedir diye sorsa, şüphesiz un kurabiyesi derim.  Çünkü un kurabiyesine bayılırım. Un kurabiyesini margarin yerine bir kez de Vita yağı ile deneyin. Hani pastaneden aldığınız un kurabiyelerinin içi kıtır kıtır dışıda yumuşacıktır ya aynı o şekilde bir kurabiye oluyor. Bu tarifim de aynı o şekilde oluyor. İnanın böyle güzel kurabiye olamaz. Sevenlere duyurulur. Afiyet olsun :)
Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında margarin (tercihen vita)
16 yemek kaşığı un (450 gr)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için :
Yeterli miktarda pudra şekeri
Yapılışı:
Pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki margarin mikser yardımıyla beyazlaşana kadar çırpılır. Daha sonra önce 10 yemek kaşığı un ilave edilip mikser ile karıştırılır. Daha sonra hamur toplanmaya başlayınca elle yoğurmaya devam edilir. Bu aşamadan sonra un kaşık kaşık çoğaltılarak ilave etmeye devam edilir. Elde dağılacak kıvamda bir hamur olacak. Ancak ara sıra elinizde yuvarlayarak kıvamını kontrol edin. [Çünkü kaşık ölçüsü (ne çok silme ne de çok tepeleme olacak) olduğundan kıvamını iyi ayarlamak gerekiyor.]
Daha sonra yumurta büyüklüğünde, yuvarlak toplar yapıp, yağlı kağıt serilmiş veya un serpilmiş fırın tepisine konup üzeri bıçak ile şekillendirilir. 160 ºC fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.
Not: Un kurabiyesinin üzerini kapatmayın. Aksi halde pudra şekeri eriyip sulanıyor. Üzeri hava alacak şekilde saklamanızı tavsiye ederim. Uzun süre taze kalabilecek bir kurabiyedir.

1 yorum:

  1. Sırf bunu yapmak için vita yağ aldım, senin yaptığın kadar lezzetli olmasa da! oldu ......
    Teşekkürler eline sağlık Ayla'cığım :)

    YanıtlaSil