29 Haziran 2015 Pazartesi

Balık Çorbası


 
İlk defa denediğim balık çorbasını çok keskin bir tadı oluşmasın diye sebzelerini seçerek kullandım. Ayrıca ekstra balık kemiği de almadım yalnızca içine koyduğum balığı kullandım. Çok lezzetli ve bir o kadar da kolay bir çorba oldu. Sizlerde deneyin bence çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 dilim somon
1 adet kuru soğan
2 adet defne yaprağı
1/2 demet maydonoz sapı
2-3 dal dereotu
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı un
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, tane kararbiber ve su
Yapılışı:
Kuru soğan iri halka halinde doğranır ve tencereye konur. Üzerine maydonoz sapı, dereotu, defne yaprağı, 1 parça brokoli veya kereviz sapı (şart değil) tuz, tane karabiber konulur ve balık dağılmasın diye buhar süzgecine yerleştirilir. Üzerini geçecek kadar su ilave edilerek orta ateşte pişirilir.
 
Balık ve sebzeler piştikten sonra ocaktan alıp soğuması beklenir. Balık çıkarıldıktan sonra kalan su ve sebzeler süzgeçten geçirilir. Sebzelerin özü iyice çıkarılır. Diğer tarafta un tereyağında kokusu çıkana kadar kavrulur. Sebze suyu dökülerek karıştırılır. Eğer topaklanma olduysa blender ile karıştırılır. Son olarak kılcıklarından ayrılmış olan balık parçaları çorbaya ilave edilir. Tuzuna tekrar bakılır. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Servis yaparken üzerine dereotu serpiştirilir. Limon ile tatlandırılarak afiyetle içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder