Sanırım bu kadar hafif ve güzel bir turta yememişsinizdir. Bence mutlaka denemelisiniz. Ama tek sorun umarım böğürtlen bulursunuz. Yada dondurulmuş olarak alırsınız. Pişman olmazsınız. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Kek için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Sosu için:
300-350 gr böğürtlen
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2-3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Öncelikle sosunu hazırlamak için böğürtleni yıkayıp blenderdan geçirip bir tencereye koyun. (Ben yazın taze taze alıp, blenderdan geçirip, dondurduğum böğürtleni kullandım.) Şekeri ilave edip biraz kaynatın. Daha sonra nişastayı 2 yemek kaşığı su ile açarak kaynayan böğürtlen ile meyane yapıp ilave edilir ve iki taşım sonra kapatılarak soğumaya bırakılır.
Daha sonra kek için tart kalıbı margarin ile yağlanıp, unlanır bir kenarda bekletilir. Çırpma kalıbında yumurta ve şeker iyice çırpılarak yoğurt kıvamına getirilir. Sonra süt, sıvıyağ, vanilya ilave edilerek düşük ayarda çırpılır ve son olarak elenen un ve kabartma tozu katılarak akıcı kıvamda bir kek karışımı yapılıp, yağlanan tart kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 °C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Son olarak kek kalıptan çıkarılır ve arkasındaki oyuk olan bölüme böğürtlen sos konup üzerine antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süslenir. 1 saat bekletildikten sonra dilim dilim servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder