26 Haziran 2015 Cuma

Çatı Böreği

 
Bu tarifi evde olduğum bir gün yemek programının birinden almıştım. Çok basit ve güzel bir börek oldu. Ama sıcak sıcak tüketmek gerekiyor. Kahvaltıla için biçilmez kaftan. Deneyin göreceksiniz.
Malzemeler:
4 adet yufka
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı soda
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr kaşar peyniri
1 adet haşlanmış patates
Yapılışı:
Bir kapta yumurtaları ve yağı çırpın. Daha sonra sodayı yavaş yavaş ilave edip, ardından rendelenmiş patatesi de katıp karıştırın. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı kadarını ayırın ve içine kabartma tozunu ilave edin. Yufkaları bu karışımla üst üste yağlayın. Dört yufkayı üst üste koyduktan sonra ikiye katlayıp, yarım daire şeklini verin.
Bir bardak veya bir kalıpla yuvarlaklar kesin. Yağlanmış tepsiye dizip, ayırdığınız yumurtalı karışımı üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 


Fırından çıkar çıkmaz kaşar peynirini üzerine koyup tekrar sıcak fırına verin. Kaşar eriyince fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder