Yufkalı midye böreğinden sonra şimdi de sizlere mayalı midye böreği tarifini vermek istiyorum. Bu böreği arkadaşlarım çok beğendi. Ama biraz acele yaptığım için şekli tam istediğim gibi olmadı. Ancak tadı çok güzel bir börek oldu. Bir daha yaptığımda daha güzel olacağından hiç kuşkum yok. Sizlerde deneyin ve bu güzel börekten makrum kalmayın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
2 küçük paket yaş maya
125 gr margarin
3-3,5 su bardağı un
İç malzemesi:
200 gr peynir
1/2 demet maydonoz
Yapılışı:
Hamur yoğuracağınız kalıba un elenir. Ortası havuz gibi açılır ve sırasıyla maya, sıvıyağ, yumurta konur ve ardından ılık süt yavaş yavaş ilave edilerek hamur toplanır. 6 eşit parçaya ayrılıp 10 dk. dinlendirilir. Bu arada margarin eritilir ve soğutulur. Peynirli iç malzeme hazırlanır. Daha sonra hamurlar sırayla tabak büyüklüğünde açılır ve bekletilir. Sonra her bir yufkanın içerine 1-2 yemek kaşığı margarin sürülür ve üst üste dizilir.
Tümü bu şekilde yağlanıp bittikten sonra hepsi tekrar büyük yufka gibi açılır ve en ucundan başlayarak rulo halinde sarılır . Hazırlanan rulo 1,5 -2 cm kalınlığında parçalara ayrılarak, her parça tekrar bir avuç büyüklüğünde açılır ve içine peynirli iç malzeme konulara kapatılır.
Yağlanmış kağıt serilmiş tepsiye konularak 10-15 dk. tepsi mayasının gelmesi sağlanır. Önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder