Eşimin en sevdiği kurabiye olan cevizli rulo kurabiyeyi nihayet sizlerle paylaşmak kısmet oldu. Çok lezzetli, kıyır kıyır bir kurabiye olduğunu söyleyebilirim. Zaten içinde ceviz ve tarçın olan her şey lezzetli olmaz mı? Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
200 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
4-4,5 su bardağı un
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle 4 su bardağı un bir kabın içerisine elenir ve ortası açılır. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve tuz ilave edilir. Yumurta, şeker, yoğurt, sıvıyağ ve oda sıcaklığındaki margarinde ilave edildikten sonra hamur toparlanır. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor. Eğer bu aşamada un az gelirse kalan un azar azar ilave edilerek, ele yapışmayan bir hamur yapılır. Daha sonra üzeri örtülerek 15 dk. dinlendirilir.
Hamur 2 eşit parçaya ayrılır ve ilk parça 1 cm eninde açılarak içine önce cevizin yarısı, 2 çorba kaşığı şeker ve tarçın yayılır. Geniş ucundan tutarak rulo halinde sarılır. Dilerseniz bu şekilde, dilerseniz bir parmak genişliğinde parçalara ayırıp üzerini biraz bastırarak tepsiye dizilir. Bu uygulama diğer hamura da yapılıp, en son üzerine yumurta sarısı sürülür ve 175 °C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Eğer bütün olarak pişirdiyseniz dilim dilim yaptıktan sonra, diğer türlü küçük parçalar halinde ise aynı şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.
Hamur 2 eşit parçaya ayrılır ve ilk parça 1 cm eninde açılarak içine önce cevizin yarısı, 2 çorba kaşığı şeker ve tarçın yayılır. Geniş ucundan tutarak rulo halinde sarılır. Dilerseniz bu şekilde, dilerseniz bir parmak genişliğinde parçalara ayırıp üzerini biraz bastırarak tepsiye dizilir. Bu uygulama diğer hamura da yapılıp, en son üzerine yumurta sarısı sürülür ve 175 °C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Eğer bütün olarak pişirdiyseniz dilim dilim yaptıktan sonra, diğer türlü küçük parçalar halinde ise aynı şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder