26 Haziran 2015 Cuma

Mısır Gevrekli Nişastalı Kurabiye

 
Mısır gevrekli nişastalı kurabiyeyi kim yediyse tam not verdi. Dışı çıtır çıtır, içi bembeyaz bir bulut saklı gibi. Bu güzel kurabiyeleri yemek için yanına bir bardak çay veya kahve yapmanız yeter de artar bile. Mutlaka deneyin pişman olmazsınız.  
Malzemeler:
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
½  su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
Kaplaması için:
400 gr chokella ya da nutella
½  su bardağı sıvı yağ
Kahvaltılık mısır gevreği
Yapılışı:
Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice harmanlayalım. Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden iyice 160 ºC önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim. (Kurabiyeyi iyice ısıtılmış fırına atarsanız pişerken yayılmasını önlemiş olursunuz.) Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken chokellaya sıvı yağ ilave edip, iyice karıştırın. 
 
Mısır gevreklerini de elinizle veya robotta çekip kaseye alın. Soğuyan kurabiyeyi önce chokellaya daha sonra mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Not: Kurabiyeyi servis edeceğiniz gün chokellaya ve mısır gevreğine bularsanız daha iyi olur. Mısır gevreği çıtırlığını kaybetmemiş olur. Muhteşem bir lezzeti var. Yedikten sonra vaz geçemeyeceksiniz. Şiddetle tavsiye ediyorum. Bu ölçülerle 36 adet kurabiye elde edebilirsiniz. Kurabiyelerin üzeri kaplanınca çapı büyüyor. Ben evdeki malzemeleri kullanmak için Kelloks Special K ile kapladım. Dışı biraz daha sert oldu ama siz normal mısır gevreği ile yaparsanız daha kıyır kıyır olur. 

1 yorum:

  1. Yine eşsiz Ayla kurabiyelerinden biri daha...İkram ettiğim herkes çok beğendi.
    Bu harika tarifin için tekrar teşekkür ederim Ayla'cığım, Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil