26 Haziran 2015 Cuma

Çikolatalı Cupcake ve Vanilya Buttercream

 
Cupcake modasına bende uydum ve bu kekleri yaptım. Ancak üzerindeki kremayı tam olarak tutturamadım. Ama çalışmalarım devam ediyor. Kısa süre sonra tam tarifi bulup başaracağım. Bekleyin beni. Ancak bu da fena olmadı. Tavsiyeleriniz olursa bana yazın lütfen.  
Malzemeler:
120 gr bitter çikolata (%70 kakao içeren)
85 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
175 gr şeker
2 adet yumurta
190 gr un
½ paket karbonat
½ paket kabartma tozu
1 fiske tuz
250 ml süt
1 çay kaşığı vanilya veya 1 çay kaşığı portakal rendesi
Yapılışı:
Fırınınızı önceden 170 C de ısıtın. Cup kek kalıplarınızın içine kağıt yerleştirip fırın tepsisine yerleştirin. Çikolatayı küçük parçalar halinde kırıp, sıcak su dolu bir kabın içerisine başka bir kap oturtup çikolata parçalarını içerisine koyup buharda (benmari usulü) eritin. Tamamı eridikten sonra bir kenarda bekletin. Genişçe bir kabın içinde oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri 5 dk. kadar krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını aklarından ayırıp sarıları bir kapta çırpın ve tereyağı şeker karışımına ekleyin ve çırpmaya devam edin.Eritilmiş olan çikolatayı da ilave edip, çırpmaya devam edin. Bir kasede un, karbonat, kabartma tozu, vanilya ve tuzu iyice karıştırın. Bu karışımın 1/3 lük kısmını koyup karıştırın. Daha sonra sütün 1/3 ünü atıp karıştırın.
 
Bu işlemi yavaş yavaş sırasıyla tamamlayın. Yumurta aklarını köpürtüp kabarcıklar oluşana kadar çırpın. Sonra kek karışımına kaşık kaşık yumurta aklarını ilave edip karıştırın. Ancak kabarcıkların sönmemesine dikkat edin. Son olarak kaşıkla kek kalıplarına 2/3 ü dolacak şekilde doldurun. Kalıpları fırına yerleştirin. 20-25 dk kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol için ortasına bir kürdan batırıp kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa fırından çıkarıp kalıpların içerisinde soğumaya bırakın. Tamamı soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız “buttercream” ile kaplayıp servis yapın.

VANİLYALI BUTTERCREAM
Malzemeler:
110 gr tuzsuz tereyağı
500 gr pudra şekeri
60 ml süt
1 çay kaşığı vanilya
Gıda boyası
Süslemeler
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı , şeker, süt ve vanilyanın yarısını mikser ile iyice eriyinceye kadar çırpın. Daha sonra azar azar diğer kalan yarısını ekleyerek krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Daha sonra dilediğiniz renk gıda boyası ilave edilerek karıştırın.
 
Dilerseniz kremayı küçük kaplara bölüp daha fazla renk ile karıştırabilirsiniz. Buzdolabında biraz bekletip daha sonra krema poşetleri ile keklerin üzerini kaplayıp süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder