Sanırım bu kadar hafif ve güzel bir turta yememişsinizdir. Bence mutlaka denemelisiniz. Ben bu tarifimde geçen seneden alıp rondodan geçirerek, dondurucuda sakladığım çilek ile hazırladım. Sizler yeni çıkan çilekler ile rahatça deneyebilirsiniz. Pişman olmazsınız. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Kek için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Sosu için:
300-350 gr çilek
1 çorba kaşığı buğday nişastası
3-4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Öncelikle sosunu hazırlamak için çilekleri yıkayıp blenderdan geçirin ve bir tencereye koyun. (Ben yazın taze taze alıp, blenderdan geçirip, doldurduğum çileği kullandım.) Üzerine şekeri ve nişastayı ekleyip pişirin. Kıvamlı bir sos elde etmiş olacaksınız. Daha sonra soğuması için bekleyin. Daha sonra kek için tart kalıbı margarin ile yağlanıp, unlanır bir kenarda bekletilir. Çırpma kalıbında yumurta ve şeker iyice çırpılarak yoğurt kıvamına getirilir.
Sonra süt, sıvıyağ, vanilya ilave edilerek düşük ayarda çırpılır ve son olarak elenen un ve kabartma tozu katılarak akıcı kıvamda bir kek karışımı yapılıp, yağlanan tart kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 °C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Son olarak kek kalıptan çıkarılır ve arkasındaki oyuk olan bölüme çilek sos konup, üzeri süslenir ve 1 saat bekletildikten sonra dilim dilim servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder