26 Haziran 2015 Cuma

Zebra Kek

Malzemeler: 
3 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1-2 yemek kaşığı süt veya su (kıvamı için)
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şeker ile yoğurt kıvamında çırpın. Daha sonra sıvıyağı, sütü ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ve kabartma tozunu birlikte eleyip karıştırın. Yuvarlak borcam  tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın. Hazırda bekleyen kek hamurunu iki eşit parçaya ayırın. Birinin içine kakaoyu koyup, daha sonra kekin kıvamını bozmamak için 1 kaşık sütü veya suyu ilave edip mikser ile karıştırın. Aksi halde kek kakao ile katılaşıp kıvamı bozulabilir. Son olarak tepsinin ortasından başlayarak sade ve kakaolu kek karışımını dökmeye başlayın. Her seferinde tam ortadan dökmeye özen gösterin.

Döktükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşmaya başlayacaktır. Kek karışımının tümü bitene kadar bu işleme devam edin. Hamurun hepsini döktükten sonra eğer  eğrilik olmuşsa tepsiyi hafif eğerek tam yayılmasını sağlayın. Merkezden başlayarak kürdan yardımıyla kekinize istediğiniz şekli verip önce önceden ısıtılmış 150 C fırında kabarana kadar daha sonra 175 C   fırında pişirerek dilim dilim kesip servis yapın. Dilerseniz üzerine çikolata sosu da yapıp daha da lezzetli bir keke dönüştürebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder