Hem doyurucu, hem de çok lezzetli bir yemek çeşidini
bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizim evde farklı bir şeyler istendiği
zaman hemen yaptığım, hatta misafirlerime de tatdırdığım bu tavuk çeşidinin
mutfaklarınızda ilk sıraya yerleşeceğini umuyorum.
Malzemeler:
6 adet yufka
12 adet tavuk baget
1 su bardağı sıvı yağ
6 su bardağı tavuk suyu
Köri, kekik, kırmızı biber, tuz,
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
1 kaşık tereyağı ve toz kırmızı biber
Yapılışı:
Yufkalar tek tek tezgah üzerine alınarak her tarafı sıvı yağ ile yağlanıp,
büzdürerek tepsiye dizilir. Tüm yufkalar bittikten sonra kare şekilde
kesilir ve 180 °C fırında pişirilir. Yufkalar fırındayken tavuk bagetleri
yıkanarak üzeri geçecek kadar su ile doldurulur ve iyice haşlanır. Haşlanan
bagetler derilerinden güzelce ayıklanır ve kemiklerinden ayrılarak
parçalanır. Bir tava içerisinde 1 kaşık sıvı yağ, köri, kırmızı biber ve tuz
ile sotelenir. Fırından çıkan yufkalar ılıdıktan sonra , 6 su bardağı
ılık tavuk suyu dökülür. Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve
tereyağı ile biber hazırlanır. Servis yaparken öncelikle bir parça
böreğin üzerine 1-2 kaşık tavuk konulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ
ilave edilerek sıcak servis yapılır.
Not: Ben yaparken 4 adet yufka kullanmıştım. Sizlerde ölçüyü dilediğiniz
kadar azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Ancak bire bir ölçüyü (1 adet yufka/1 su
bardağı tavuk suyu) aklınızdan çıkarmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder