Genellikle kokusu nedeniyle pek sevilmeyen ancak, fosfat ve potasyum ihtiva ettiği ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine karşı koruyan 'indol-3 karbonal' bulunan karnabaharın, lahanadaki besin değerinin çoğuna sahip olduğunu bildiren uzmanlar, karnabahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, bol E vitamini ve protein içerdiğini belirtmektedir. Bu nedenle isterseniz çiğ salata olarak yada yemek olarak tüketmekte fayda var. Hazır kış ayında bol bol varken aman ihmal etmeyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
1 adet kuru soğan
100 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Yapılışı:
Önce karnıbahar çiçekleri parçalanır ve yıkanır. Biraz suda bekletilir ki içersinde herhangi birşey varsa temizlenmesi için. Kuru soğanın kabuğu soyulduktan sonra yemeklik olarak doğranır. Geniş bir tencereye yemeklik olarak doğranan kuru soğan ve zeytinyağı ilave edilir . Soğan pembeleşince kıyma ilave edilir ve etin pişmesi sağlanır daha sonra salçaları da ilave edilip, temizlenip parçalanmış olan karnabahar katılır.
Tencerenin yarısına gelecek kadar kaynar su dökülüp tencerenin ağzı kapatılarak pişmesi sağlanır. Karnıbaharın kokusunu çekmesi için pişerken üzerine bir dilim ekmek konur. Piştikten sonra dağıtmadan ekmek alınır. Sıcakken sevis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder