Enginarı çok sevdiğim için, bir de çorbasını denemek istedim. Birkaç tarife baktıktan sonra kendim ortaya karışık bir tarif oluşturdum. Bence süper oldu. Kesinlikle denemenizi isterim. Bu çok faydalı sebzeyi sevmeyenlere birde çorba olarak tatdırmaya ne dersiniz. Hadi kolay gelsin o zaman. Ben şimdiden rutin çorbalarım içersine aldım bile. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet enginar
1 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
6 dal dereotu
1 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı süt
Tuz
Yapılışı:
Un bir tencerede sıvı yağ ile kavrulur ve pembeleşmesi beklenir. Üzerine yaklaşık 1-1,5 lt su ilave edilir ve blenderdan geçirilir. Diğer tarafta yemeklik olarak doğranmış kuru soğan ve jülyen doğranmış havuç kavrulur. Un karışımına soğan, havuç ve küp küp doğranmış enginar ilave edilir. Son olarak tuzu ve pirinç de atılarak kaynayana kadar karıştırılır.
Enginar ve pirinç yumuşadıktan sonra çorba ocaktan alınır. Bu arada eğer kıvamı koyulaşırsa sıcak su ilave edebilirsiniz. Üzerine dereotu doğranarak servis yapılır.
Not:
Benim kullandığım enginar, yazın alıp dondurucuda sakladığım enginardı. Buzu çözüldükten sonra küp küp doğradım ve hemen çorbaya ilave ettim. Çünkü yumuşak ve biraz küçük enginardı. Eğer sizin kullanacağınız enginar taze ve büyük olursa çorbaya katmadan önce biraz haşlayıp suyu ile birlikte çorbaya katmanızda fayda var.
Benim kullandığım enginar, yazın alıp dondurucuda sakladığım enginardı. Buzu çözüldükten sonra küp küp doğradım ve hemen çorbaya ilave ettim. Çünkü yumuşak ve biraz küçük enginardı. Eğer sizin kullanacağınız enginar taze ve büyük olursa çorbaya katmadan önce biraz haşlayıp suyu ile birlikte çorbaya katmanızda fayda var.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder