Biz arnavutların olmazsa olmazlarından olan pırasayı her haliyle severim. İster etli, ister zeytinyağlı, isterse de nefis mi nefis böreği ... Hangisine hayır denir ki. Pırasa A, C ve B vitaminlerinin yanında, demir, manganez, selenyum, çinko, kalsiyum ve kükürtlü bileşimleri içermektedir. Aynı zamanda probiyotik bir besindir. Bu nedenle de mevsiminde bol bol tüketip bu besinleri almakta fayda var. Umarım sizlerde seviyorsunuzdur. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1/2 kg pırasa
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Tuz.
1/2 kg pırasa
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Tuz.
Yapılışı:
Pırasaları yıkadıktan sonra 5 cm boyunda doğrayın. Bir tencereye yağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı da ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak pırasaları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pırasalar kavrulduktan sonra bir su bardağı su ekleyip, yıkanmış pirinci de ilave edip, kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Not: Yerken üzerine limon suyu ilave ederseniz daha lezzetli oluyor. Tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder