29 Haziran 2015 Pazartesi

Kuru Fasulye

Kış günlerinin bir numaralı yemeği kuru fasulye ile bu haftaya merhaba demek  istedim. İyi pişmiş kuzu etli bir kuru fasulyeye kimse  hayır demez sanırım.  Aynı zamanda kuru fasulye tam bir protein deposudur. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği yoktur. Bununla birlikte sağlıklı beslenme diyetlerinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecektir. Protein ve anorganik tuzlar bakımından da çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine faydalı olduğu gibi sinirleri de kuvvetlendirir. O nedenle en az haftada bir kez yenmesinde fayda vardır. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
300 gr kemikli kuzu eti
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
2-3 adet acı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kuru fasulye akşamdan sıcak su ve 1 yemek kaşığı tuz ile ıslatılarak  bekletilir. Ertesi gün fasulye kalan suyu ile birlikte tencereye konup kısık ateşte kendi suyunda  yumuşayana kadar pişirilir. Suyu az gelirse kaynamış su ilave edilebilirsiniz.  Fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve  zeytinyağında hafif kavrulur. Ardından eti de ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Et suyunu çekene kadar kavrulur. 
 
Daha sonra salça ve acı biber eklenir. Son olarak yumuşamış olan fasulye ilave edilir. Fasulyeleri 2 parmak geçecek kadar kaynar su ve tuzunu  ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.  Artık yemeğiniz servise hazırdır... Yanına güzel bir pilav ve turşu ile yemeğinizi afiyetle yemekten başka birşey kalmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder