Hamsi bizim en sevilen balık türlerinden biridir. Ama evde hamsi yapınca kokusu etrafı sardığından pek yapmak istenmem. Bende size Arhavili arkadaşım Ayşe'den öğrendiğim yöntemle fırında yapabileceğiniz hem hafif, hem de kokusuz bir hamsi tarifi vermek istedim. Deneyin sizlerde çok seveceksiniz.
Malzemeler:
1 kg Hamsi
2 su bardağı mısır unu
Tuz ve zeytinyağı
Yapılışı:
Hamsiler ayıklanıp, kılçıkları çıkarılır. Bol suda çok iyi bir şekilde yıkanır. Daha sonra tuzlanır ve yağlanmış fırın tepsisine iki balığın iç kısımları birbirine getirilerek birleştir. Dilerseniz bu işlemi bütün balıklar bitene kadar yapıp daha sonra mısır ununa batırın, isterseniz tek tek yapıp mısır ununa batırdıktan sonra tepsiye dizin.
Tüm balıklar dizildikten sonra üzerine dilediğiniz miktarda zeytinyağı gezdirilip, 180 C fırında kızarana kadar pişirilir. Çıtır çıtır kokusuz bir balık yemek istiyorsanız bu yöntemi mutlaka kullanın. Daha sonra salata eşliğinde afiyetle yemeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tüm balıklar dizildikten sonra üzerine dilediğiniz miktarda zeytinyağı gezdirilip, 180 C fırında kızarana kadar pişirilir. Çıtır çıtır kokusuz bir balık yemek istiyorsanız bu yöntemi mutlaka kullanın. Daha sonra salata eşliğinde afiyetle yemeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder