Markette hayran kalıp tüm eziyetine rağmen dayanamayıp aldığım ıspanakla iki adet yemek yaptım. Tabiki ilk olarak eşimin en çok sevdiği ıspanaklı yumurtayı paylaşmak istiyorum. Bizim evde piştiği gün tümü biten ilk ve tek yemekdir. Sizlerinde beğeneceğinizi umuyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg ıspanak
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1-2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Öncelikle ıspanak bol su ile yıkanıp sap kısımları ve yaprak kısımları ayrı ayrı kaplara doğranır. (Bu yemekte yalnızca yaprak kısımlarını kullanacağımız için sap kısımlarını bir kabın içerine koyup kaldırabilirsiniz. Çünkü daha sonra onunla nohutlu ıspanak yapacağız.) Kuru soğan yemeklik olarak doğranıp zeytinyağında kavrulur. Ardından robottan geçirilen domates ilave edilip biraz pişirildikten sonra salçası katılır ve pişirilir.
Yaprak ıspanakları ilave edilerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp suyunu bırakana kadar 5 dk kavrulur. Daha sonra tuz, biber ve suyu ilave edilerek suyunu çekene kadar beklenir. Daha sonra ıspanakta göz şeklinde oyuklar açılıp, bu kısımlara yumurta kırılır ve kısık ateşte yumurtalar pişene kadar beklenir. Son olarak yumurtanın şekli bozulmayacak şekilde servis tabağına konur ve afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder