Bahar ayı en sevdiğim aylardan biridir. Tüm sebze ve meyvelerin yeni yeni çıkmaya başladığı bir aydır. Bunlardan biri de bakladır. Ayrıca vitamin ve protein açısından zengin olan bakla yeşil veya kuru olarak tüketilebilmektedir. B1, B2, B6 ve K Vitaminlerinden de oldukça zengin bir sebzedir. Hazır mevsimi gelmişken yeterli miktarda tüketmekte fayda var. İşte bu sebeple sizlerle tarifini paylaşmak istedim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1/2 kg bakla
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı sıcak su
5-6 dal dereotu
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle baklalar ayıklanır. Eğer kenarlarında kılçıkları varsa o kısımlarını da incecik çıkartılır. İlk yıkama sonrasında kararmaması için bir kabın içerisine un ilave edilip, karıştırılır ve baklalar bu suda 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra bu sudan alınarak tencereye konur.
Üzerine kuru soğanı yemeklik olarak doğrayıp ilave edilir. Üzerine zeytinyağını, şeker, tuz ve sıcak suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirilir. Bakla piştikten sonra soğuması beklenir. Servis tabağına alıp üzerine dereotu doğranır. Afiyetle yemeye başlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder