- İzmir köfte eşimin bir numaralı sevdiği yemeklerden biridir. Tadı da İzmir kadar güzel olan bu yemeği şiddetle tavsiye ediyorum. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
Malzemeler:
500 gr köftelik kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
1 su bardağı ekmek içi
Yarım demet maydonoz
2 çorba kaşığı salça
Tuz, kırmızı biber ve karabiber
3 adet patates
1 su bardağı kızartma yağı
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Bir kabın içersinde kıyma, yumurta, çok küçük doğranmış veya rendelenmiş kuru soğan, ekmek içi, tuz, karabiber, kırmızı biber yoğurularak köfte harcı haline getirilir. Daha sonra köfteler parmak kalınlığında şekil verilerek un dolu bir kabın içersine atılır. Köfteler kızgın yağda kızartılır. (Köfteleri kızartırken çok fazla yağ harcamaya gerek yok. Küçük bir tavada kızartabilirsiniz.) Daha sonra patatesler soyulup, yıkandıktan sonra dilimlenip kızartılır. Kızaran patatesleri bir fırın kabına alıp bekletin.
Diğer tarafta bir tencere içersinde 1 kaşık yağ ile sulandırılmış salçadan sos hazırlanıp, sıcak suyu ilave edilerek salçalı bir su hazırlanır. Köfteler bu sosun içersine atılır ve kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirilir. Daha sonra köfteler, patateslerin üzerine boşaltılır. 10 dk kadar da 180 °C fırında pişirilip, üzerine maydonoz serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder