26 Haziran 2015 Cuma

Kırpık Börek


Bu tarifi canım arkadaşım İnci C. vermişti. Çok kolay pratik bir börek. Adını bilmediğim için ben kendim koydum. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Parça olarak kalan veya birbirine yapışmış olan yufkalarınızı değerlendirmek için de kullanabileceğiniz bir tarif. Dilerseniz iç malzemesini kıymalı da yapabilirsiniz. Bu böreğe çok yakılşacağını sanıyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet yufka 
2 adet yumurta
1 su bardağı süt 
1/2  su bardağı sıvı yağ
 İç malzemeler:
250 gr beyaz peynir
1/2 demet maydonoz
Yapılışı:
Yufkaları ikişer ikişer rulo şeklinde sarıp makas ile şerit halinde kesin. Yumurta,süt ve sıvı yağı karıştırıp sos hazırlatın. Kare borcam tepsiyi margarin ile yağlayın ve yufkanın yarısını koyup yayın. Üzerine sosun yarısını yayarak dökün. Peyniri ezip, üzerine ayıklanıp yıkanmış maydanozu doğrayın.
Bu iç malzemeyi yufkanın üzerine yayın ve kalan yufkaları da peynirin üzerine serin. Kalan sos karışımı yufkanın üzerine gezdirin. Son olarak susam ve çörek otu ile süsleyerek önceden ısıtılmış 185 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not: Böreği yaptıktan sonra buzdolabında biraz bekletirseniz daha güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder