Yapmaya hiç alışık olmadığım ve genellikle taze yeşil fasulye ile yapılan fasulye kavurmasını kurutulmuş olan fasulye ile denedim. Farklı bir lezzet arayanlar için güzel bir yemek çeşidi oldu. Her zaman kolaylıkla yapabileceğiniz bu kavurmayı yazın taze fasulye ile de yapabilirsiniz. Ancak taze fasulyeyi ayıklandıktan sonra ortadan ikiye keserek parçalamayı unutmayın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
250 gr kurutulmuş yeşil fasulye
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı:
Yeşil fasulye bir tencereye konup üzerini geçecek kadar su doldurulur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Başka bir tencerede kuru soğan küçük küçük doğranıp zeytinyağında kavrulur.
Ardından haşlanmış fasulye ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi de katıldıktan sonra en son yumurta çırpılarak içine katılır ve hızlıca kavurmaya devam edilir. Ocaktan alınıp sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder