29 Haziran 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Baklalı Enginar

 
Enginar son yıllarda çok fazla sevdiğimiz  bir sebze oldu. Bu nedenle değişik olsun diye bir kez de iç bakla ile denemek istedim. Aslında en çok bilinen pişirme şekli iç bakla ile olmasına rağmen nedense hiç denememiştim. İnanaın iç bakla ile de çok  güzel oldu. Sizlerde benim gibi daha önce denemediyseniz bir kez denemenizi tavsiye ederim. Sağlıkla yemeniz dileğiyle afiyet olsun. :)
Malzemeler:
3 adet enginar
300 gr taze iç bakla
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
1 veya 1/2 su bardağı su
Yapılışı:
Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağı ile çok az kavrulur.  Kabukları ayıklanmış olan iç bakla, şeker ve tuzda ilave edildikten sonra baklanın rengi değişene kadar kavrulur. Bu iç malzeme enginar çanaklarının içine doldurulur.
 
1 veya 1/2 su bardağı su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son bol dere otu serpilerek pişen enginar çanakları servis tabağına konur ve dereotu ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder