29 Haziran 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye


Yaz mevsimiyle birlikte sebze ve meyveler taze taze çıktı ve bollaştı. Artık zeytinyağlı yemeklere ağırlık vermek sağlığımız açısından çok daha iyi olacaktır. Bu nedenle bu gün sizler için boncuk fasulyeden zeytinyağlı bir fasulye tarifi vermek istiyorum. Çok lezzetli bir fasulye oldu. Bir kez de benim tarifimi denemeye ne dersiniz? Pişman olmazsınız çok ama çok kolay ve lezzetli bir tarif.
Malzemeler:
1/2 kg yeşil fasulye (Boncuk Ayşe)
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
2 adet köy biberi veya sivri biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
1 su bardağı su
Yapılışı:
Boncuk fasulyesinin uç kısımları kesilerek temizlenir. Eğer kılcıkları varsa bu arada onlarda gözden geçirilir. Bol suda yıkanır ve bekletilir. Diğer yanda  kuru soğanın kabukları temizlenip 4'e bölünür. Sarımsak bütün olarak yıkanır kabukları ile ortadan ikiye bölünüp tencereye kuru soğan ve zeytinyağı ile konur. Hafif kavrulurken biber ve dometesler de iri parçalar halinde ilave edilir.

3-4 dk kavrulduktan sonra boncuk fasulye  ilave edilir.  Tuz, şeker ve su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Fasulye piştikten sonra ocaktan alınıp, soğuması için bekletilir. Dilerseniz ılık yada soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun. 

1 yorum: