26 Haziran 2015 Cuma

Labneli Kek


   
Geçenlerde tarifleri karıştırırken labneli kek tarifini buldum. Limonlu keki de çok sevdiğim için hemen denemek istedim. Gerçekten böyle bir lezzet olamaz. Muhteşem bir kek oldu. Hafif limon tadı da ayrı bir lezzet kattı. Bence mutlaka bu keki denemelisiniz. Yoksa pişman olursunuz. Şimdiden afiyet olsun. :)
Malzemeler:
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yapılışı:
İlk önce derin bir kapta şeker ve yumurta bembeyaz olunca kadar çırpılır. Krema kıvamına geldikten sonra labne peyniri, margarin ve sıvı yağı eklenerek çırpmaya devam edilir. Son olarak un, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve kabartma tozu ilave edilerek hamur karıştırılır. Hamur diğer keklere göre biraz koyu kıvamlı oluyor. Yağlanmış kek kalıbına boşaltılarak üzerini düzeltin ve önceden ısıtılmış 150 ºC fırında yaklaşık 35-40 dk pişirin. 
 
Fırın ayarını 15-20 dk sonra 175 ºC ye çıkartın. Kekin pişip pişmediğini anlamak için hafif üzerine elinizle bastırın, eğer bastırdığınız bölüm geri kalkıyorsa (sünger gibi) pişmiş demektir. Kekiniz soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder