26 Haziran 2015 Cuma

Zarf Böreği

 
Bugün sizlere çok ama çok kolay bir börek tarifi vermek istiyorum. Hazırlanma süresi çok kısa lezzeti de şahane bir börek. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Bu böreği arzu ettiğiniz iç malzemesi ile (kıymalı, patatesli, patlıcanlı gibi) yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Yorumlarınızı bekliyorum! 
Malzemeler:
4 adet yufka
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
1 yumurta
150 gr beyaz peynir
Yarım demet maydonoz
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı:
Öncelikle bir kap içerisinde yumurta, süt ve sıvı yağ karıştırılır. İç malzemesi için peynir ezilir ve maydanoz ayıklanıp doğranır. Yufka tezgaha serilir ve sıvı karışımdam yufkanın her tarafına sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir ve bu yufkaya da sıvı yağ karışımı sürülür. Daha sonra yufkanın uçları birbirine gelecek şekilde karşılıklı katlanır.

Diğer uçlarıda katlanır ve yufka  kare şekline getirilir. Kare yufkanın ortasına peynirli iç malzeme konulur  ve yufkanın uçları ortaya gelecek şekilde zarf gibi katlanır. Yağlanmış tepsiye konulur ve üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu ve susam ile süslenir ve 190 C 'de önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Üzeri nar gibi kızardıktan sonra üçgen keserek servis tabağına yerleştirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder