26 Haziran 2015 Cuma

Tahinli Kurabiye


 
Bugün sizlere arkadaşım  Sema'nın yapmakta usta olduğu ve süper olan tahinli kurabiyesinin tarifini vermek istiyorum. Nefis olan bir kurabiye hem hafif, hemde bir o kadar kolay. Şiddetle yapmanızı tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı şeker
2,5 su bardağı kepek unu
2 su bardağı buğday unu
Yapılışı:
Bir kabın içerisine sıvıyağ, oda sıcaklığındaki margarin, tahin ve şeker atılıp karıştırılır. Homejen bir karışım elde edildikten sonra kepekli un, kabartma tozu ve buğday ununu ilave edip yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra ufananır gibi olacak. Un kurabiyesi kıvamında olan hamurdan küçük parçalar kopartıp elinizde biraz toparladıktan sonra, yuvarlak yapıp, toz şekere batırılır ve kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.

165 C önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 30 dk. içerisnde pişmiş olur. Fırından çıkardıktan sonra tepside soğuması beklenir. Daha sonra servis tabağına yerleştirilip afiyetle yenir.
Not: Şeker üzerine pişmeden önce değil, kurabiyeler piştikten hemen sonra sıcakken bulanması gerekiyormuş. Canım arkadaşım Sema'nın uyarısı üzerine düzeltme yapıyorum. Sizler yaparken bu hususa dikkat edin lütfen. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder