2 Temmuz 2015 Perşembe

Ayva Tatlısı


                  


Doğal bir bitki ile rengi kızartılan ve yapımı da bir o kadar kolay olan ayva tatlısını yemeye doyamayacaksınız. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
3 adet orta boy ayva
1 çorba kaşığı hibskus (nar çiceği)
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çam fıstığı ve kaymak
Yapılışı:
Genişçe bir tencereye su, şeker ve hibiskus (nar çiçeğini) konur ve kaynayana kadar beklenir. Daha sonra yıkanıp , kabukları soyulan ayvalar yuvarlak olarak bir parmak genişliğinde doğranır ve çekirdekleri ile birlikte kaynayan şerbete atılır. Bu şekilde ayvalar yumuşayıncaya kadar tencerenin kapağı açık bir şekilde pişirilir.                                                      

Ayvalar yumuşayınca soğumaları için ayrı bir kaba alınır. Servis yapmadan önce çekirdekleri çıkarılan ayvaların içine kavrulan çam fıstıkları konur . Kalan sosundan da üzerine gezdirilerek kaymak ile servis yapılır.


Not: Şeker miktarı kontrol edilip, arttırıp azaltılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder