2 Temmuz 2015 Perşembe

Kırmızı Pancarlı İncir Reçeli

           
                                                                                       

Kırmızı pancarın incir ile birlikte güzel bir reçel haline dönüşmesine sanırım sizlerde inanamayacaksınız. Rengi muhteşem tadı ise diğer reçellere göre biraz farklı olan bu reçeli en az 1 kez denemenizi tavsiye ederim. Çünkü tadına sizin karar vermeniz gerekiyor. Lezzeti biraz farklı olduğu için hoşunuza gidip gitmeyeceğine ben karar veremedim.
Malzemeler:
1 kg  incir
2 adet kırmızı pancar
2 su bardağı şeker
½ limon suyu
Susam ve haşhaş tohumu
Yapılışı:
Pancarları yıkayarak alüminyum folyaya sarıp,  önceden 180 C’de ısıtmış  fırında 30 dk. pişirin. Daha sonra kabuklarını soyup, dilediğiniz büyüklükte küp küp doğrayın. kabuklarını soyup, dilediğiniz büyüklükte küp küp doğrayın. Doğradığınız pancarları bir tencereye alın. Yıkanıp kabukları soyulan taze incirlerde  4 eşit parçaya bölünüp pancarın üzerine ilave edilir. Tencere ocağa alınıp altı açılır ve üzerine toz şeker  ilave edilir.  Kısık ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesi sağlanır.

 

İncirler akışkan kıvama gelene kadar kendi suyunda kaynatılır. Reçel kıvamına geldiğinde üzerine ½ limon suyu  sıkılır. Çok az daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp üzerine haşhaş ve susam serpilir. Soğuduktan sonra kavanoza yerleştirilip afiyetle yenir.

1 yorum: